onsdag, december 04, 2013

Onsdag igen

Onsdag betyder jo som bekendt hygge i LegoLab og dermed også lidt robot arbejde. Flere uger før vi drog til Indonesien var det besluttet, at en ny robotarm skulle fabrikeres ved hjemkomst. Så efter at brugt de sidste onsdage på at rydde lidt op og evaluere startede byggeriet. 

Vi har allerede lidt erfaring med 4-leddet arme, så det næste naturlige skridt må selvfølgelig være en arm med 6 led. Hvad den skal kunne, hvorfor og hvordan er faktisk ikke besluttet endnu. 

Vi er allerede nået et godt stykke med at bygge den, så det bliver spændende, om alle led kan klare presset, når der bliver sat strøm til. Heldigvis er Tetrix/Matrix noget nemmere og hurtigere at bygge med end Lego. Metal holder lidt bedre end plastik. Før vi kan begynde på nogle små indledende test, primært for at se om ledene holder, skal der føres lidt kabler, indstilles servomotorer og laves lidt program. Så vi når nok på den anden side af nytår før der bliver fremprovokeret lidt tilfældige små spasmer. 

Her er billede af arbejdet indtil nu. Der vil måske komme en lidt mere præcis beskrivelse af hvad og hvordan den skal bygges. For selvom vi ikke ved hvad den skal, er der alligevel en klar ide om hvordan den skal bygges og hvilke grund features den skal have. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar