onsdag, januar 15, 2014

Rullemarie til tjeneste

Endnu en onsdag og endnu en robot der skal bygges. Ole Caprani (Minister for Lego og Leg på Aarhus Universitet) skal bruge en bruge en sød lille rullemarie til en god sags tjeneste. Da han er en meget travlt man, og slet ikke besidder samme evne til at bygge fantastisk funktionel klamphug, er vi hyret til opgaven. Så vi har brugt et par aftener på at bygge denne skønne sag:


Den kan styres fra en computer. Dette gøres ved at trykke på piletasterne. Der er samtidig lavet et fint lille computerprogram der sørger for, at alt hvad rullemarie kan se, bliver vist på skærmen. Så når man kører rundt i en lille 'labyrint' vi har bygget, kan man bl.a. blive advaret før man kører ind i væggene. I labyrinten gemmer der sig en bombe (infrarød fodbold). Rullemaries egentlige mission er at blive guidet hen til bomben af personen bag computeren. Han/hun kan ved hjælp af en tredje sensor se når bomben er i nærheden. Herefter kan armen sænkes, så bomben kan blive samlet op, og kørt til at sikkert sted hvor den kan sprænges.

For at give lidt ekstra hjælp til personen bag computer har vi også installeret et lille kamera der kan sende film til skærmen så man rigtig kan følge med i hvad der sker. Her kan man selvfølgelig også se bomben, væggene samt armen. Det bliver med stor sandsynlighed muligt, for alle der lyster, at prøve robotten det næste års tid. Nærmere oplysninger om hvor og hvordan følger i næste opdatering.

---

Desuden er altid godt at have et lille pause projekt. Det kan bl.a. bruges til at rense tankerne når hovedprojektet ikke vil makke ret, eller hvis der er en naturlig pause hvor man venter på et eller andet. Det kan også være en forberedelsen til et langt større og mere udfordrende projekt, der venter ude i fremtiden. Denne onsdags pauseprojekt var en "gopro gimbal". Det lyder måske fint, men er sådan set bare et par motorer og et digitalt vaterpas. Hvis det så bliver programmeret rigtigt, vil ens kamera altid står fuldstændig vandret, når det er monteret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar