torsdag, april 10, 2014

Robotcup

I år havde vi en robot med til RobotCup på DTU, bare lige for at prøve det. Da vi samtidig også havde fuld fart på vores "eFactor-eventyr" blev dette projekt desværre nedprioriteret lidt (der var vist nok også noget med nogle eksaminer).... Robotten blev på sædvanlig klamphugvis skruet sammen på en eftermiddag. Der blev brugt ca. samme skabelon som den robot vi havde med i Indonesien til WRO. Dog med den lille modification at hovedhjulene blev placeret bagerst på robotten og omni-hjulet foran. Det gjorde at NXT'erne kunne ligge mellem de to store bagerste hjul og gjorde dermed robotten noget lavere end den fra WRO.

Den første linje kode blev skrevet søndag middag. Kvalifikationen stod onsdag formiddag. Tirsdag aften kunne robotten samle en 8-12 point sammen. Hvilket ikke var nok til at vinde, men acceptabelt i forhold til forberedelserne. Den klarede sig da også ganske fint til kvalifikationen og fik henholdvis 12 og 8 point i de to gennemkørsler. Da gav en 5. plads ud af 27 hold. 

Resten af onsdag blev brugt på for lave små ændringer, justeringen og forbedringer. Så onsdag aften kunne robotten ofte tage 15 point. Det blev torsdag og finale dag. 17 hold stillede til start. Robotten fik lov til at køre lidt rundt torsdag morgen for at varme op. Desværre meldte solen for første gang siden søndag aften sin ankomst ca. en time før start. De kunne de stakkels lego-lys-sensorer på ingen måde lide. Robotten kunne derfor ikke følge stregerne. Der var lagt op en en katastrofe af de større. 

Den blev så sandelig også indløst da robotten i sin første kørsel fik sølle 2 point. Noget langt fra de 15 point den kunne score bare 3 timer forinden. Desværre blev anden kørsel ikke meget bedre: 4 point... Det blev en skidt afslutning på en ellers god oplevelse. Men vi vender stærkt tilbage næste år! Formentlig med en kamera så der ikke skal være så meget bøvl med de lego-lys-sensorer. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar