søndag, oktober 06, 2013

WRO Denmark 2013

Så blev det lørdag den 5. Oktober, hvilket betyder Dansk finale i World Robot Olympiad. Vi havde brugt det meste af fredagen, som hjælpere, for at få hele showet sat op. Derudover havde vi også tilkæmpet os et lille hjørne, hvor vi kunne stå med vores Mars bane samt robot. Mere om det senere.

Lad os starte med Regular, som i år går ud på at køre ud til Komodo øen, samle nogle æg (bolde) op, og lade nogen i anden farve ligge. På forhånd var vores rejsevenner fra sidste år stor favorit. Men konkurrencen tog en drejning, de nok ikke havde forventet. Et helt ukendt hold fik samme antal point som dem i finalen, hvor begge hold havde hurtigeste tid på 9 sekunder, hvilket betød omkamp. I omkampen lavede favoritternes robot en fejl, hvilket gjorde, at den kun fik 80 ud af 100 mulige point. Skidt, meget skidt! Outsiderne havde nu alle muligheder for at vinde.... Hvis ellers de havde formået at starte det rigtige program!! Men det gjorde de ikke, hvilket betød at robotten kun fik 75 point, og deres ellers stensikre sejr, samt en tur til Jakarta forsvandt ud af hænderne på dem. Så vi ses i Jakarta: Emil, Peter og Michael!

Spændende var det også i årets open, hvor vi (altså skribenterne af denne blog), efterhånden er garvede deltagere. Her var det mere eller mindre dødt løb mellem fem hold. Fælles for dem alle skal nok siges, at der er et stykke vej til en top 3 i Jakarta. Men med en hel måned kan man jo nå at bygget det vildeste, hvis man da har tid og lyst til det. Vi glæder os til at møde jer i Jakarta Hjørring folk :)   - Vi kender ikke deres navne.

Nu til det 'vigtigeste': College. Vi fik kørt lidt rundt på banen under finalen. Vi fik også fortalt til en masse dejlige mennesker, hvad vi går og roder med. Desværre har denne konkurrence dog ikke helt samme wauw-effekt som et flyvende Luftskib, eller en human sized kryds-og-bolle robot. Til vores store forskrækkelse fandt vi også ud af, hvor svingende målingerne fra kompasset fra HiTechnic er, hvilket er meget katastrofalt, da det er hovedstenen i vores navigation. Da vi i første omgang forsøgte at køre på banen, kunne robotten slet ikke finde rundt. Efter forskellige justeringer af banens placering, software og hardware, lykkedes det dog for første gang at lade robotten løse 2/3 af banen på helt egen hånd. Den sidste 1/3-del er ikke færdig programmeret endnu.

Endnu engang: Tillykke til de to vinderhold! Vi glæder os til at se jer i Jakarta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar